Kirjani

Kaarnasydän ja sammalkranssi (Kustantaja: Moreeni 2010)


Miia Seppälä on Kakkukellari-blogistaan tunnettu harrastelijaleipuri, jolle myös muut kädentaidot ovat rakas harrastus. Kaarnasydän ja sammalkranssi -kirja palauttaa mieleen perinteisen omin käsin tekemisen riemun ja innostaa koko perhettä askartelemaan yhdessä. 
Kirjan noin 50 ohjetta opastavat askartelemaan paperista, rautalangasta, erilaisista massoista sekä sammalesta, kaarnasta ja muista luonnonmateriaaleista viehättäviä käyttö- ja koriste-esineitä. Ohjeet ovat helppoja ja sopivat yhdessä perheen kanssa toteutettavaksi. Mukana on myös monta suussa sulavaa makeis- ja leivontaohjetta. Ideat ja ohjeet soveltuvat niin jouluun kuin muihinkin vuoden juhlahetkiin ja merkkipäiviin. 
Kirjan runsaat ja upeat valokuvat havainnollistavat ohjeita ja virittävät nostalgiseen tunnelmaan. Kaarnasydän ja sammalkranssi sopii sekä itselle että lahjaksi kenelle tahansa käsin tekemisen ystävälle, joka arvostaa perinteitä, luonnonmateriaaleja ja ajatonta kauneutta. 
ISBN 978-952-254-023-2
Nidottu, noin 160 sivua
Ilmestynyt lokakuussa 2010

----------------------------------
Lisää kuvia kirjaan otetuista kuvista Facebookissa Kakkukellarin fanisivuilla sekä tässä linkissä.

Myös tästä linkistä löytyy lisäinfoa muutamien blogien kautta. Lisää linkkejä eri blogeihin varmasti löytyy googlettamalla "Kaarnasydän ja sammalkranssi".

Mukana kirjan teossa olivat:
Elina Salonen ( Soap Factory), kehittelemällä saippuareseptin käyttöömme ja luovuttamalla tekemänsä saippuat kuvauksiin

Heidi Mutka( Suklaamarenki- blogi), virkkaamalla kauniita sydämiä kuvauksiin ja antamalla ohjeen kaikkien käyttöön

Aija Linna( Kerttulin paja-blogi), askartelemalla kortteja ymv. suunnitelmieni pohjalta, tosin Aijalle annettiin lupa käyttää luovuuttaan parhaansa mukaan.

Marika Koskimäki- Ketelä( Taidetekstaamo & Studio Retro), tekstaamalla sekä kuvaamalla kaiken kirjaan tulleen.

Malla ja Sami Ruutiainen( Villa Honkasalo- blogi), luovuttamalla kuvauspaikan käyttöömme. (sekä ahkeroimalla mukana kuvauskerroilla)

Namitupa, luovuttamalla kuvauksiin valmistamiaan karamelleja.

Stina Rauäng ( Nti Näpertäjä- blogi), antamalla luvan käyttää mallina tekemäänsä suklaataloa.


Haastatteluja ja pienempiä mainintoja kirjasta on useissa lehdissä ja radiossa, tässä muutama linkki, mitkä ovat myös netissä nähtävissä ja mitkä satuin löytämään ( 2013):

MTV3

ILKKA

http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2010-12-16/joulu-tulee-askarrellen

http://www.sivistys.net/uutiset/bloggarit_takovat_tietokirjoja.html

http://issuu.com/asuntoinfo/docs/ai_5_2013_web/41


13 kommenttia:

Outi / White Country kirjoitti...

Unelmista totta, Miia! Hienoa!

minnamari kirjoitti...

Aijai... täytyy vissiin laittaa äitivanha kirjanostopuuhiin, kun en itse pääse Suomeen vielä pitkään aikaan!! Näyttää hienolta!!

Sädehelmi kirjoitti...

Mistä näitä kirjoja saa ostaa?

Sädehelmi kirjoitti...

Selvisikin ja tilattu on!

Jonna kirjoitti...

Tein just maustekakun (puolitoista kertaisena) kirjan ohjeen mukaan, loistavaa tuli jo lämpöisenäkin, vaikka itse sanonkin! :) Ja "pusuja" tehdään sitten seuraavaksi, saa jaella niitä aattona. :)

Miia kirjoitti...

Voi, mä en ole huomannu tälle sivulle vastailla ollenkaan teidän viesteihin.
Kiitos kaikille
ja tosiaan kirjaa löytyy kirjakaupoista ja joistain isommista marketeista kautta maan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mie haluun kanssa tämän kirjan...kuulostaa mielenkiintoiselta..siis kipin kapin kirjakauppaan

Kristiina B kirjoitti...

Hei!
Olen ensi kertaa tutustumassa kakkukellariin :b ihania ohjeita näin ensi silmäyksellä! Tuo kirja sai minut tänne tutustumaan,olen itse kova tekemään käsitöitä/askartelemaan ja tämä kirja minun on ehdottomasti saatava!Luonnosta löytyy niin paljon tarve aineita askarteluun ja uudet vinkit ovat aina tervetulleita.
Kiitos!

Miia/ Piparminttu kirjoitti...

Kiva, että sivuilleni jostain pääsit. Tervetuloa myös uudelleen! Se on totta, että luonnosta löytyy askarteluun vaikka ja mitä. Kirjassa onkin askartelutöitä laidasta laitaan ja kaikki helppoja tai melko helppoja.

Niina Valkonen kirjoitti...

Saisikohan tätä kirjaa vielä jostakin? :)

Anonyymi kirjoitti...

Täälläpä minä myös tätä kirjaa koetan metsästää, haluasin sen niin omakseni :)

Sirpa M.

Miia/ Piparminttu kirjoitti...

Heipähei, te kirjanetsijät! Kirjan toinenkin painoserä on myyty loppuun, eikä uutta ole tulossa, paitsi jos kyselyitä on tarpeeksi paljon kirjan suhteen. Minulla itselläni on vielä täällä putiikilla Jalasjärvellä kirjaa jonkun verran ja olen niitä lähetellytkin ympäri Suomea jotta jos kiinnostaa tilaaminen, ottakaa spostilla kakkukellari@gmail.com tai puhelimella yhteyttä asiasta niin laitetaan kirjat tulemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tuleeko Amerikkalaisiin pikkuleipiin todella noin vähän rasvaa. Jouduin laittamaan paljon enemmän,jotta sain pysymään kasassa.