maanantai 17. syyskuuta 2012

Kalligrafiakirja

Tällä kertaa hieman poikkean blogin tavanomaisesta aiheesta, kakuista.

Sain nimittäin ystävältäni viestin, että nyt se on ilmestynyt, "Kirjain kirjaimelta", uutta suomalaista kalligrafiaa, Suomen Kalligrafiayhdistyksen tuottama kirja.

Ystäväni on se samainen, joka kuvasi myös kirjani "Kaarnasydän ja sammalkranssi".
Hänen blogiinsa voit kurkata tästä linkistä.
Kalligrafia eli korutekstaus on käsin kirjoittamisen taidetta. Se perustuu vanhoihin menetelmiin ja niiden tuntemiseen, mutta se myös kehittyy jatkuvasti. Vaikka kalligrafiaperinteen tunteminen on tärkeää, kaikkein eniten kalligrafi tarvitsee työssään näkemystä ja mielikuvitusta.

Kirjain kirjaimelta esittelee uutta suomalaista kalligrafiaa, jota luonnehtivat innovatiivisuus, kekseliäisyys ja luovuus. Kirja opastaa kalligrafiaharrastuksen perusteisiin, mutta ennen kaikkea siinä keskitytään erilaisten projektien kautta nykyaikaisiin ja vaihteleviin kalligrafian materiaaleihin, tekniikoihin ja merkistöihin. Kirjan ohjeet ja havainnolliset valokuvat johdattelevat lukijan vaihe vaiheelta esimerkiksi kirjoittamaan juomatölkistä valmistetulla kynällä, värjäämään paperia teellä, tekstaamaan pöytälevylle tai kirjomaan kirjainhatun. Galleriaosassa esitellään inspiraation lähteeksi suomalaisten tekijöiden kalligrafiatöitä.

Kirjan tekijät ovat Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäseniä. Yhdistys edistää, kehittää ja ylläpitää kalligrafian harrastusta ja tasoa maassamme. Nyt ilmestyvä projektikirja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ei kommentteja: