keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Pipariksi meni eilinen päivä

Tämä piparitaikina on Kotivinkin jouluherkut- lehdestä 2008.

2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl vettä
125 g voita
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
0,5 rkl ruokasoodaa
7,5 dl vehnäjauhoja

-Mittaa kattilaan soekri, siirappi ja vesi, kiehauta seos, ota kattila pois liedeltä.
- Paloittele rasva kulhoon ja lisää mausteet, kaada kuuma sokeriseos rasvan päälle ja sekoita, kunnes rasva sulaa. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
-Sekoita sooda jauhoihin. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla siirappiseokseen. Taikina on löysää mutta se turpoaa seistessään.
-Nosta taikina muovipussiin tai peitä kulho huolelllisesti. Nosta taikina lepäämään jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
-Nosta taikina ajoissa ennen leipomista huoneenlämpöön. Ota taikinasta paloja, nostkista se ja kauli ohueksi levyksi.
-Ota taikinalevystä muotilla kuvioita, tee mehupillillä reiät koristeiden yläosiin nauhoja varten.
-Paista piparit uunin keskiritilätasolla 180 asteessa 6-8 minuuttia.
_ Jäähdytä piparit ennen koristelua.


Kuvassa edellisvuosien pipari, niitä ja piparkakkutaloja pääset kurkkimaan tästä linkistä.

1 kommentti:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tuota rezeptiä. Herkullisen ainaskin on näköstä.
Kaisa