maanantai 10. tammikuuta 2011

Kilpailu


Iloleipurin kanssa yhteistyössä järjestän nyt kilpailun.
Tehtävänä on ehdottaa tuunausideaa Runebergin tortuille joko ulkonäöltään tai maultaan erilaiseksi, kuin on ollut tapana.
Tai voit keksiä uuden käyttötavan Runebergin torttuvuoalle, esim. voit tehdä sinne jäädykkeen, leipoa pullaa, suolaista muffinia...?

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Iloleipureiden silikoninen Runebergin torttuvuoka sekä jokin Iloleipureiden työväline.


Osallistut kilpailuun seuraavasti:

1 arpa- kommentoimalla tähän oman ehdotuksesi

2 arpaa- linkittämällä kilpailun omaan blogiisi( kuvan saa lainata tästä)

3 arpaa -esittelemällä blogissasi oman tuunauksesi

Ilmoita kommentissasi monellako arvalla olet mukana!


Osallistumaan siis vaan ja aikaa on 31.1.2011 asti eli kuukauden loppuun.
( Anonyymit, nimimerkki tai spostiosoite mukaan jotta teidät tavoittaa helpommin.)

39 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hei Mia!
Hauska kilpailu. Linkitän omille sivuilleni.
Mukana yhdellä arvalla.
Kaisa

Aikku kirjoitti...

Hei!

Oma kommentti: en tykkää karvasmantelin mausta enkä muutenkin liian imelästä runebergin tortusta. Ehdotankin sitruunanmehua tortun mausteeksi, tuo siihen ripauksen raikkautta. Tavallisen sokerin tilalla voi käyttää (luomu)ruokosokeria.

Linkitin omaan blogiini, joten osallistun kahdella arvalla.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tortut tehdään pyöreään kakkuvuokaan, siis yksi iso kakku! Päälle kerros vadelmahilloa ja reunoille pursotetaan valkoista vesi-tomusokeri seosta.

M mukana yhdellä arvalla!

Jaana kirjoitti...

Itse tykkään tortuista ja kun niitä tehdään kerta vuoteen niin makua ei minun mielestä tarvi muuttaa. Vaihteeksi vois tehdä ne välillä eri muotoon. Sydän- ja tähtivuokat kun omistan niin sellaisia tulee ehkä tehtyä tänä vuonna... ;)

Mukana yhdellä arvalla.

Hanna kirjoitti...

Minä olen tehnyt runebergintorttuja pienimpiin mahdollisiin vuokiin, mitä löydän. Pidän kyllä leivonnaisesta, mutta sen on mielestäni liian makea ja raskas syötäväksi normaalikoossaan. Minikokoisena runebergintorttu on juuri ihana suupala!

ikki kirjoitti...

Yhdellä arvalla, linkitän blogiini.

Vinkkinä - lisämausteeksi sitruunaa makeutta poistamaan ja olen myös kokeillut sekoittaa muutamia pakastevadelmia taikinan sekaan yleensä laitettavan hillon tilalle.
Tällöin kuorrutan tuorejuusto tomusokerilla.

Eivät ole niin makeita. Vaikka niitä syödäänkin vain kerran...

Suklaasydän kirjoitti...

Minusta Runebergintortut ovat yksi niistä perinteisistä leivonnaisista, joita ei voi tuunata. Sitten ne eivät olisi enää Runebergintorttuja. :)

Mukana yhdellä arvalla!

iituliina kirjoitti...

Minä olen alkanut korvaamaan leivonnaisissa sokerin ruokosokerilla, ja varmasti sopisi myös noihin 'ruuneberkkeihin'. Lisäksi vaihtaisin sen tomusokeririnkulan (?) siitä hillonympäriltä johonkin toiseen... Ehkä koko päällinen vaihtoon, mustikkahilloa ja valkosuklaata? En tosin tiedä, kuinka runebergintorttu se sitten enää olisi, mutta ainakin meidän perheen makuun sopisi paremmin :) ja yhdellä arvalla mukana!

Makeitaunelmia kirjoitti...

Pidän itse runebergintortuista ilman karvasmantelia. Muuten en muuttelisi hyvää reseptiä olleskaan ;)

Noora kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana. Minä pidän ruunepereistä ihan tavallisina, mutta uskoisin että vaikkapa banaanisosetta lisäämällä tulisi mukavan eksoottinen tuulahdus tähän leivonnaiseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Perinteiset on parhaita,mutta liika karvasmanteli saa tortun maistumaan pahalle. Itselleni normi koko on juuri passeli...
Voisihan vuokiin tehdä myös hyydykekkakkuannoksia.

Mukana yhdellä arvalla.

Teya

Vaahteramäen Emäntä kirjoitti...

Mukavan tuntuinen arvonta =) Olen mukana yhdellä arvalla ainakin...Ajattelin ettei torttua sovi tuunailla mutta miksipä ei...
Tuunailtu Runebergintorttunen ...
Taikinaa en tuunailisi,sisälle voisin laittaa vaniljaisen täytteen,kunnon truuttaus esim. vaniljakastiketta...voisi tosin olla paksumman puoleista sörsseliä...päälle laitan täällä mielikuvissani...hmm...
Valkoisen marsipaani kukan,kukan terälehdille ripaus kimalletta,sellaista syötäväksi sopivaa ( ei kimalleliimaa ;D )ja väriltään hopeaa...
Juu,tuo maistuisi minulle!

Mini kirjoitti...

Jos taikinaan sekoittaisi appelsiinin kuorta raastettuna ja päälle vadelmahillon sijaan appelsiinihilloa. Ehkä se sitten tosin olis jotain muuta kuin Runebergintorttu, mutta vois olla hyvää, itte ainakin tykkään appelsiinin mausta leivonnaisissa.

Pistän vielä linkkiä blogiin, mukana siis kahdella arvalla.

Ruusunpunaisten haaveiden Sarkka kirjoitti...

Ite tykkään kovasti porkkanakakusta ja banaanikakusta...voiskos niistä jompaa kumpaa soveltaa raaka-aineiltaan? Ja olishan se vaihtelua myös sille hillo/sokerikuorrutuksellekin...
(Arvalla mukana :))

Anonyymi kirjoitti...

Korvaisin karvasmantelin turkinpippurirouheella.
T.Meripaju

T kirjoitti...

yhdellä arvalla mukana :)

Pidän runebergin tortuista ihan perinteisinä parhaimmillaan. Mutta tekisin vuokiin puolukkajäädykkeen pohjalle keksipohjan ja tarjoilisin kuuman kinustkikastikkeen kanssa. olen kokeillut ja toimii!

Anja kirjoitti...

Minä tykkään just näistä aidoista ruunebergin tortuista, sillä juju on juuri karvasmantelissa, mutta kun tuosta karvasmantelista ei kaikki tykkää niin voisihan osan korvata mantelijauholla, tai vaikka jättää vaan pois tuo karvasmanteli kokonaan ja pelkällä manteli jauheella sen tekisi muuten ihan se perus resepti..
ajatuksia tulvii, entäpä vaihtaa karvasmanteli aitoon vanilija uutteeseen tai rommilla korvata tuo karvasmanteli, muuten kaikilta osin torttu olisi minusta tuo perinteinen malli. Ja yhdellä arvalla mukana..

sirppu kirjoitti...

No nythän on niin, että Runebergin tortut ovat käsite. Niitä ei yksinkertaisesti tuunata eikä muuteta millään tavalla. Niin se vain on.

Anonyymi kirjoitti...

Perinteisenä maistuu kyllä. Voisi kokeilla tavallisen sokerin tilalla ruokosokeria ja mukaan ripaus vaniljasokeria. Kuorrutuksen voisi pursotella tällä kertaa sydämen tai kukan muotoon.
Mukana yhdellä arvalla.

MiaS

Misu kirjoitti...

Kahdella arvalla mukana. :)
Yks minkä vois joskus kokeilla, valkosuklaa kuorutus. <3

Vaakku kirjoitti...

Kahdella arvalla (kommentti +linkitys blogeihini http://ruokaretki.blogspot.com/ ja http://kotini-linnani.blogspot.com/) mukana arvonnassa.
Itse kaipaan noille sesonkituotteille muitakin käyttötarkoituksia eli lähtisin kehittelemään muuta käyttöä, ettei vuoka odota vuotta kaapissa ;)
Ehdotankin aamiaismunakkaita, jotka valmistuvat vuoassa kätevinä annoksina ja sopivat tarjottaviksi vaikka brunssilla.
Valitettavasti minulla ei ole tuota vuokaa, joten mittoja en ohjeelleni pysty tarkasti määrittämään.
Aineksina kuitenkin 2-4 kananmunaa, hieman ruokakermaa, palvikinkkua suikaleina, paprikaa kuutioina, ripaus suolaa ja valkopippuria.
Munakkaat paistetaan vuoassa 200 asteessa noin 15-20 min massan paksuudesta riippuen. (Olen kokeillut vastaavia munakkaita muffinivuoissa ja hyvin toimivat).

-T kirjoitti...

Mukaan hauskaan kisaan!!:)
Joskus olen leiponut matalammassa vastaavanlaisessa silikonvuoassa suolaisiakin muffinsseja, onnistuuvat ihan kivasti ja ovat sopivia annospaloja:)
Runebergin torttuihin voisi sorekirinkulan korvata kermavaahdolla :)

KristiinaP kirjoitti...

Runebergin tortuista pidän vanhalla hyvällä ohjeella tehtynä ja niitä en lähtisi tuunaamaan. Vuoassa tekisin suklaalla kuorrutettuja jätskiannoksia... Olisi varmaan sopiva annoskokokin vaikka jälkkäriksi.

Yhdellä arvalla mukaan arvontaan.

Henskis kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana! ^^
Tuolla vuoallahan voisi tehdä jotain kivoja suklaaleivoksia. Keskeltä kahti ja väliin esim. hilloa. Päälle sulatettaisiin tummaa suklaata ja koristeltaisiin esim. valkosuklaaraidoilla. :)

Heli AO kirjoitti...

Mukaan kisaan yhdellä arpalipukkeella.



Tuli mieleeni että Ruunikset voisi korvata vaikka suklaapäällysteellä ;)

Maximuksen äiti kirjoitti...

Kahdella arvalla mukana :) (kotisivuilla on tuunattu allergiaversio tästä vuoden takaa)

Meillä mantelit korvattiin vielä vuosi sitten auringonkukansiemen-rouheella. Ja kun kananmuna korvattiin banaanisoseella ja sokeri intiaanisokerilla, tuli hiukan banaaniin vivahtava, pehmeän makuinen runebergin torttu.

Muutoin meillä tykätään kovasti ihan aidosta ja alkuperäisestä, mutta gluteiinittomana.

Jos tuollainen vuoka olisi, niin käyttäisin jäädykkeiden tekemiseen ja "bostonkakun" tekemiseen, sillä tuolla vuualla kun tekisi kierrepullat ja asettelisi ne bostonkakun muotoon -meillä siis pulla nostatetaan silikonisissa muffinssivuuissa muutenkin :)

Tatjaana kirjoitti...

Runebergin torttuihin voisi käydä esim. vanilja aromi. Koristelussa voisi käyttää kermapursotukset ja pienet marsipaani tai sokerimassakoristeet.
Mukaan yhdellä arvalla!

Vaahteramäen Emäntä kirjoitti...

Tulipas mieleeni...karviaismarjahillo...Minulla on himo raakoihin karviaisiin mutta ne ei taida olla hyviä tuohon jos ajattelee muitakin :D

Anonyymi kirjoitti...

Runebergin tortut ovat hyviä itsessään. Ehkä niihin voisi kokeilla kuivahedelmiä oikein pieneksi silputtuna.

RiikkaK yhdellä arvalla mukana.

lilian kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elmiira kirjoitti...

Kyllä Runebergintorttu on Runebergintorttu mutta joku muu käy vuokaan oikein hyvin esim. porkkanaleivonnainen appelsiinihillolla ja keltaisella tomusokerikuorrutteella ja tietty tää sopii pääsiäiseen!!
Yhdellä arvalla:)

kitinen kirjoitti...

Osallistun yhdellä arvalla :)

Runebergin tortut nyt ei ole enää Runebergin torttuja, jos niitä jotenkin tuunata pitää. Mutta tuolle vuoalle varmasti löytyy monenlaista käyttöä! Kai sitä voi muffinivuoan tapaan käyttää muottina erilaisille leivoksille, pikkupiiraille, kierteille, munakkaille, hyytelöille, mille ikinä. Itse tekisin ehkä lehtitaikinasta jonkinlaisia pasteijan ja piiraan välimuotoisia täytepötkyläisiä :D

Ruiskaunokki kirjoitti...

Tuollaisessa torttuvuoassa voi tehdä pieniä uunimunakkaita tai suolaisia muffinsseja. Oma suosikkini on savuporomuffinsit.

Runebergin torttuja olen tehnyt mukaellen kahdella tavalla
- tasapohjaisiin pyöreisiin kakkuvuokiin (yksi hillosilmä keskelle)
- uunipellillä piirakkana (jokaiseen leikattuun palaan oma hillosilmä ja tomusokerirengas.

Yksi arpani kokeilee onneaan tässä kisassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana! Mieleen juolahti että tekisi pieniä juustokakkuja vuokiin..

-SS

mimmi kirjoitti...

yhdellä mukana.. sinne sisälle voi ruiskuttaa vanilja vaahtoa ja siihen päälle vasta laittaa sen hillon yms... muuten raaaakastan runebergin torttuja, voisin vaikka elää pelkästään niillä.....

Anonyymi kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana. Minä käyttäisin jäädykkeiden tekoon tuota vuokaa. Terveisin Pimeri

Hayley kirjoitti...

Kolmen arvan voimin mukaan.

Ei ole perinteisen version voittanutta, mutta vaihteluksi joukkoon tämän vuoden leivontasatsissa mahtui myös suklaisia Runebergin torttuja.

NoobaX kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana! :)

Runebergin torttua voisin tuunata itse suklaasydämellä (koska pelkkä sisustaikina on aika tylsää syötävää) esim. valkoisesta suklaasta... Nam! :)

kilpailut kirjoitti...

Kilpailut aina kivoja.

Omalla sivullani on myös kilpailuita.