keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Pätkis-muffinssit





Lotta 2vee oli innokas apulainen.Asetteli erittäin tärkeän näköisenä ja tarkasti muffinssivuoat paikoilleen.

Muffinssit samalla ohjeella,kuin nämä edellisetkin.

-ainoastaan Marianne-karkkirouhe on jätetty pois ja makua antamaan on laitettu yksi pätkiskarkki jokaiseen muffinivuokaan.
-karkki täytyy upottaa taikinan alle,jotta ei jää pintaan ja pala uunissa pahan makuiseksi
Voit tietysti käyttää karkkina myös pehmeitä toffeekarkkeja esim.Omar tai Dumle ymv.

Päällä:
3 dl turkkilaista jukurttia
1,5 dl vispikermaa
3-4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(väriä)

-vaahdota kerma ja lisää joukkoon kaikki loput aineet sekä halutessasi väri
-pursottele muffinssien päälle ja tarjoile

Laitoin vielä marsipaanikoristeet ja hilettä päälle.
Tämä "pursotusmönjä" jäi mulla vähän liian löysäksi,kuten kuvasta näkyy.

LISÄYS:PÄÄLLÄ OLEVA MÖSSÖ KAIPASI LISÄÄ SOKERIA JA JOTAIN MAKUA! TEEN PARANNETUN VERSION KUNHAN SAAN AIKASEKSI...

8 kommenttia:

Wilhelmiina kirjoitti...

Aivan syötäviä :) Tänne jää koukkuun ja voi kun itsekin osaisi tehdä tuollaisia , aivan upeita kakku luomuksia :)

Tulihan palkinto perille ?

Miiuska kirjoitti...

Kaunis kiitos,palkinto tuli perille.
Kuule,kun mä en osaa ommella ja ihailen taas sun taitojas siinä touhussa,että pitäisköhän käydä opissa toisillamme?Heh...

Ei vaan,siitä on nyt pari vuotta aikaa,kun itseki vasta tähän touhuun innostuin ja sitä ennen koristelin kakut ihan perinteisesti karkeilla ja kermavaahdolla.
Tähän on tultu ja loppua ei tälle touhulle luultavasti näy joten jatkoa luvassa...

Anu/Makeaahyvää kirjoitti...

Todella kauniita muffinsseja! Ja varmasti myös herkullisia :)

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Kiitos tuosta muffinsien päälle pursotettavan "mössön" ohjeesta! Näyttää ihanalle ja varmaan maistuukin hyvältä! Melkein kaikissa ohjeissa tuntuu olevan ranskankermaa, rahkaa tai muita maitotuotteita, joita ei Chilestä saa. Tuon turkkilaisen jogurtin voi varmaan korvata tavallisella luonnonjogurtilla? Meinaan kokeilla! Sitä vaan mietin, että miten mössöstä saa riittävän paksua, jottei se valu? Pitäisikö laittaa liivatetta joukkoon? Minua kiinnostaa kovasti myös kaikki kakut, jotka voi tehdä ilman uunia. Täällä on melkein puolet vuodesta niin kuuma, ettei uunia voi käyttää ja kakkuja kuitenkin tekee mieli. Katselin tuota mustikka-valkosuklaa-kakkua, mutta siihen tarvitaan mascarponea, jota ei täältä löydy. Voisiko sen mascarponen korvata jollakin muulla? Terkut Chilestä ei-himoleipojalta (mutta joskus on kivaa herkutella!)

Miiuska kirjoitti...

Mia:
Tuo mössö maistui hyvältä maistaessani sitä ennen muffinssien päälle lisäystä,mutta muffinssien päällä kaipasinkin siihen lisää sokeria ja ehkä jotain muutakin makua(sitruuna,suklaa,keinotekoiset aromit).Eli koitan tehdä uusintatestauksen joskus...

Turkkilainen jukurtti on paksua,eikä kaipaa liivatetta.Taisi vaan olla kerman vaahdottajalla kiire tällä kertaa,enkä vaahdottanut tarpeeksi.

Sulattamalla suklaata vastaaviin juttuihin saa seoksesta paksumpaa kun suklaa alkaa vähän hyytyä.Liivatetta voi käyttää lisänä myös,kai...

Mascarponelle jokin vastaava tuote tilalle,mitä saisi myös Chilestä...?Onko siellä tuorejuustoa,se käy erittäin hyvin ja ne rahkat,mitä sieltä ei nyt sitten saa.

En ole ammattilainen,ihan oppini olen melkeinpä netissä kahlaamalla hankkinut.Eli mutu-tuntumalla mennään ; )

Kiva,että tänne sivulle päädyit!

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Hei taas! Kokeilin tuota mössöä luonnonjogurtista ja kermavaahdosta. Vatkasin kerman niin jähmeäksi kuin chileläinen kerma nyt vatkaantuu ja sekoitin luonnojogurtin...nyyh, ei onnistunut. Ostin pursottimenkin, että olisin saanut nättiä jälkeä, mutta mössöstä tuli ihan litkua. Ihan hyvältä se maistui, mutta näytti rumalta. Miten ihmeessä saisin tehtyä riittävän tuhtia mössöä? Jos vain keksisin, sillä tuolla tavalla saisi valmiitkin muffinsit äkkiä tarjoilukuntoon:) Jos laittaa liivatetta, niin silloinhan täytyy odottaa, kunnes liivate jähmettyy, voiko sitä sitten enää laittaa pursottimen läpi..hmm...jos taas laittaa sen pursottimen läpi ennen kuin se on jähmettynt, niin se vain valuu.
Tuorejuustoa täältä saa, joten sillä voisi korvata mascarponen, täällä saa esim. Philadelphiaa ja edullisempaa vastaavaa. Rahkoja täällä ei ole ollenkaan. Olen kaivannut kovasti rahkaa, mutta tuosta mössöideasta keksin, että niinhän voin tehdä melkein kuin rahkaa...sekoitan kermavaahtoa ja luonnonjogurttia ja sitten jotain hedelmiä. No, tutkinnat jatkuvat...onhan tässä loppuelämä aikaa:)

Miiuska kirjoitti...

Mia:
Taitaa se luonnonjukurtti olla sitä löysempää mallia,kuin tuo turkkilainen jukurtti.Sehän on tosi paksua.

Kokeile sillä kermavaahto-tuorejuustoseoksella,saman asian ajaa,mutta ainakin täällä paljon kalliimpi vaihtoehto.

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Hyvä idea! Kokeilen seuraavaksi tuorejuuston kanssa:)