maanantai 21. syyskuuta 2009

Mantelinen omenapiirakka

Tämä omenapiirakka ei nyt niin ole kaunis katseltava, siitä syystä vähän sisustuskuvaa samalla.
Tämä omenapiirakka on silti parasta omenapiirakkaa meillä.

Pohja:
75 g sulatettua voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria

-esikypsennä 10 minuuttia

Täyte:
75 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
0,5 pss/n.1 dl mantelirouhetta/-lastuja

3-4 omenaa lohkottuna paloiksi

-sulata voi kattilassa
-lisää joukkoon sokeri ja vehnäjauhot,sekoita
-lisää joukkoon kerma ja mantelirouhe/-lastut
-kiehauta(muista sekoitella,ettei pala pohjaan)

-asettele omenalohkot pohjan päälle ja kaada tämä siihen päälle
-paista 200 asteessa n.30 minuuttia

Ei kommentteja: