maanantai 7. syyskuuta 2009

Mandariini-marenkitorttu



Pohja:

2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
50 g pehmeää voita

-sekoita kaikki aineet hyvin sekaisi ja taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoillekin vähän

Täyte:
1 tlk(n.300 g) säilykemandariineja
500 g rahkaa
3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss vaniljakastikejauhetta
(jos tämä syödään samana päivänä voit lisätä 1-2 munaa,näin ohjeessa luki)
LISÄYS!Itse kaipasin jotain sitruunan makua sekaan,eli kannattaa lisätä sitä!

-valuta mandariinit ja laita pohjalle
(itse käytin 2 tölkkiä)
-sekoita kaikki loput aineet sekaisin ja lisää ne mandariinien päälle
-paista 160 asteessa n.1 tunti

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

-vaahdota kovaksi vaahdoksi
(muista kuivat ja puhtaat työvälineet)

-ota kakku uunista ja laita marenki vielä pintaan
-paista noin 10 minuuttia uunin yläosassa

Tarjoile kylmänä seuraavana päivänä!

1 kommentti:

Tuulis kirjoitti...

Tämäpä on herkullisen näköinen!Kopsaanpa ohjeen talteen;o)