lauantai 5. syyskuuta 2009

Karjalanpiirakat




Näiden kanssa meni suoraan sanottuna hermot,ikä ja terveys ; )
Eikä juuri hymyilyttänyt näitä tehdessä.Lisää harjottelua siis luvassa joskus...


Riisitäyte:

5 dl vettä
2,5 dl puuroutuvaa riisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kuoritaikina:

2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl hienoja ruisjauhoja

Voiteluun:

50 g voita
1 dl vettä

6 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

No kyllä näiden eteen kannatti vähän vaivaa nähdäkin. Lupasin tytölleni kokeilla kans, tulikohan liikaa luvattua? ;)

Anu/Makeaahyvää kirjoitti...

Nam, mitä herkkuja :) Uunituoreet karjalanpiirakat on niiiin herkullisia! Ei vaan tule itselläkään tehtyä, kun ovat niin työläitä. Pitäisi kyllä...

Sari kirjoitti...

Hienolta näyttää. Kokeilin kauan sitten ja olikin yllättävän vaikeata tuo rypyttäminen.

Wilhelmiina kirjoitti...

Miiuska -blogissani on sinulle mieluisa yllätys! :=)

Tuittu kirjoitti...

Minulla on sellainen ohje, johon tulee 1,5 rkl vehnäjauhoja ja vähän öljyä. Ruisjauhojen määrää en osaa sanoa, sillä ohjeen mukaan loput jauhoista lisätään pöydällä vaivaten... Eivät ole repeilleet tai käyttäytyneet muuten hankalasti. Se siitä vielä puuttuisi, että taikina rupeaisi temppuilemaan, on kartsupiirakoissa duunia jo muutenkin riittämiin. Tuo muottivinkki pitää pistää korvan taakse :)

Anonyymi kirjoitti...

Rypytys ei ole vaikeaa. Kummini aikoinaan neuvoi että etusormella painetaan ja vedetään hieman itseensä päin. Ajattelen niin että ikään kuin kutittaisi sormella. Tiuhaan piirakan päästä päähän. Piiras käännetään ja sama juttu toiselle puolelle. Vikkelä piirakkamestari rypyttää samalla kertaa molemmat puolet molemmilla käsillä ;)
Niitähän ei rypytetä kahden sormen välissä puristaen (perinteisesti)