sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Karjalanpiirakat (parempi ohje!)


Tämä ohje siis on se,mitä aion käyttää vastaisuudessakin.Näitä tehdessä ei enää ärsyttänyt yhtään ; )
Kuoritaikina sisältää vehnäjauhojakin,mikä antaa taikinalle sitkoa ja näin ollen leipoessa ei ohut levy repeile niinkään helposti.

Toinen salainen ase on tollanen muotti.Ei tarvitse pulikalla joka ainoaa erikseen kaulita,vaan koko taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja otetaan muotilla.


Tässä ohje,mistä tulee n.50 kpl.


Riisitäyte:

1,2 l vettä
8 dl puuroutuvaa riisiä
2,8 l maitoa
suolaa

Kuoritaikina:

4 dl kylmää vettä
2 tl suolaa
6 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Voiteluun:
3 dl vettä
150 g voita

4 kommenttia:

vanamo kirjoitti...

Tulin vastavuoroisesti kurkistelemaan...Täältähän löytyivät herkulliset sivut;) Ihanaa syksyä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

ajattelin kokeilla tota sun ohjetta,kun meidän perheessä tykätään riisipiirakoista..kaupan eivät ole niin hyviä..saas nähdä onnistuuko...

Anonyymi kirjoitti...

Tässä juuri tekeillä tämän paremman reseptin mukaan karjalanpiirakoita. Sain siitä taikinamäärästä 30 kpl,taisivat tulla vahvakuorisia. Mausta ei tiedä kun ovat vielä paistamatta, muuten mennyt hyvin .Vaimo on vähän auttanut. Terveisin Patu 72v

Anonyymi kirjoitti...

Nam, hyvältä kuulostaa. Mistä sä oot saanu tollasen muotin, ku en ite löydä mistään?