keskiviikko 12. elokuuta 2009

Turkinpippuri-marengit


3 valkuaista
3 dl tomusokeria
0,5 tl omenaviinietikkaa
0,5 dl turkinpippurirouhetta

-vaahdota munat ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi
(voit testata kääntämällä kulhoa väärinpäin ja vaahto on valmista,kun vaahto ei sieltä mihinkään liiku)
-lisää vielä etikka ja vaahdota vielä hetken
-sekoita joukkoon karkkimurska varovasti käännellen
-pursota tähtityllalla leivinpaperille ja paista 50-75 asteessa kiertoilmauunissa n.2 tuntia,tai kunnes marengit irtoavat suhteelllisen helposti paperista
-sammuta uuni ja anna jäähtyä siellä hetken luukun ollessa auki
-säilytä ilmatiiviisti

Huom!
Astia ja välineet täytyy olla täysin puhtaita ja kuivia,muutoin vaahdotus epäonnistuu.
Vaahdotuksen alkuvaiheessa voit lisätä ripauksen suolaa,se edesauttaa että vaahdosta tulee kovaa.(en ole itse testannut)

6 kommenttia:

suklaamarenki kirjoitti...

Kuulostaa jännältä yhdistelmältä :)

Marsa kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Pitänee kokeilla. Hieno purkki ja kaunis kuva.

Tarja kirjoitti...

Nämä varmasti olivat hyviä. Täytyisi itsekkin kokeilla. Tykkään marengista ja turkinpippureista joten ... :)

hannethn kirjoitti...

Näitä pitää ehdottomasti kokeilla

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyviä!

Anonyymi kirjoitti...

Ensin pitää vaahdottaa pelkät valkuaiset ja sitten lisätä pienissä erissä kokoajan vatkaten tomusokeri.
Etikka kannattaa jättää pois, maistuu kitkerältä :)