lauantai 15. elokuuta 2009

Mustikka-valkosuklaahyydyke


Tämänkin pakastin viikolla kakun hyydyttyä jääkaapissa hetken,koska huomenna vietettävät synttärijuhlat teettää paljon muutakin työtä...
Ainut ongelma,mikä sulattaessa tuli vastaan,oli mustikan väri,mikä valuu veden mukana ja sotkee reunan.Arvelinkin näin käyvän,mutta ainakin vielä se näyttää irtoavan pyyhkimällä,eikä ole imeytynyt hyydykkeeseen.


Alkuperäinen ohje OpenCafe-blogista,muutin vain pohjaa erilaiseksi.

Pohja:
50 g voita
keksiä

-sulata voi
-sekoita murustetut keksit voisulaan ja levitä vuoan pohjalle

Täyte:
1 prk flora vispi
250 g mascarponejuustoa
200 g valkosuklaata
5 liivatetta
1 rkl vettä/mehua

Päällä:
5 dl mustikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

-vaahdota flora vispi
-sulata valkosuklaa,sekoita mascarponejuuston kanssa
-pehmitä liivatteet kylmässä vedessä,kuumenna vesi/mehu ja
sulata liivatteet siihen,lisää liuos muiden aineiden sekaan hyvin sekoittaen
-lisää vaahdotettu flora vispi joukkoon
-levitä seos pohjan päälle
-ripottele mustikat päälle(tähän laitoin enempi,kuin ohjeessa)

Hyytelösokerikuorrutus:

-kiehauta vesi kattilassa
-lisää siihen hyytelösokeri sekoittaen koko ajan
-kiehauta uudelleen,nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä2-4 minuuttia
-levitä kiille mustikoiden päälle
-anna hyytyä jääkaapissa

3 kommenttia:

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Ihanan näköinen Mustikka Maistuva! Tuommoinenkin olisi varmaan joku päivä kokeiltava. Lihomaan tuppaa, kun täältä näitä vinkkejä hakee :)

Ebe kirjoitti...

Näyttää ihanan herkulliselta ja mustikat raikkailta tuossa päällä. Nuo marjojen värin valumiset aiheuttavat välillä pulmia, niin herkullisia kuin ovatkin :D

Miiuska kirjoitti...

Tämä oli hyvää,vaikka itse kehunkin.Kiitos vaan ohjeesta Open Cafe-blogin pitäjälle.
Maistui pehmeältä ja kaloriselta ; )