torstai 13. elokuuta 2009

Daim-marengit


Kokeilin daimin toimivuutta marengeissa,makeita oli ja hyviä.

3 valkuaista
3 dl tomusokeria
0,5 tl omenaviinietikkaa
0,5 dl daim-karkkimurskaa

-vaahdota munat ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi
(voit testata kääntämällä kulhoa väärinpäin ja vaahto on valmista,kun vaahto ei sieltä mihinkään liiku)
-lisää vielä etikka ja vaahdota vielä hetken
-sekoita joukkoon karkkimurska(tähän laitoin 1,5 isoa daimpalaa murskattuna)
varovasti käännellen
-pursota tähtityllalla leivinpaperille ja paista 50-75 asteessa kiertoilmauunissa n.2 tuntia,tai kunnes marengit irtoavat suhteelllisen helposti paperista
-sammuta uuni ja anna jäähtyä siellä hetken luukun ollessa auki
-säilytä ilmatiiviisti


Osaako joku kertoa miksi joskus marengit halkeilee?Mikä on mennyt vikaan?

4 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

Minä kokeilin tyttösen synttäreille mansikkamarenkeja, ja minulla halkeili osa myös. Ja osaan tuli "koloja". Ihme juttu.

Sari kirjoitti...

Marenkiasioissa en osaa auttaa, kun on niin pitkä aika, kun olen ehtinyt leipoa yleensäkään mitään. Mutta blogisi on tosi kiva ja uskon löytäväni hyödyllisiä reseptejä, joten palaan varmaan uudelleen oikein ajan kanssa. Terkuin Runotalon Sari

Minna kirjoitti...

Dajm marengit kuulostavat syötävän hyviltä. Täytyy laittaa kokeiltavien listalle.
Terkuin Revonpiha

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Ihanat sivut sulla!

Teetkö sä jotain keltuaisista, jotka jää marengeista yli?

Itse en raaskisi heittää hukkaan...

Atsuuh